Vanuit het ommeland van Sauzet, gelegen in het hartje van de “Vignoble de Cahors”, de wijngaard van Cahors met andere woorden,waar zowel het gesteente als het licht wit zijn, kunt u in de “Quercy Blanc” vele typische dorpjes ontdekken zoals Montcucq en Castelnau-Montratier.Zij charmeren door hun stenen huizen en door de animatie rondom de dorpspleintjes.

In Cahors zelf, op 15 km afstand, geniet u van een wandeling in het hart van de oude stad, die zeer rijk is aan historische panden.
Het land van Cahors, langs de Lot, harmonieert wijnvelden met de oevers van de rivier.Daarboven wordt u overstelpt door de talloze kastelen en dorpen, tegen de rotsen aan gebouwd.

Van de oevers van de Dordogne tot de heuvelrotsen van de “Quercy Blanc”, biedt het Regionaal Natuurpark van de Causses du Quercy een levendig en goed bewaard landschap.De Causses de Gramat is het land van het magische water dat u terugvindt in de “Gouffre de Padirac”.

Emotievolle bewondering brengt u op voor Rocamadour, gehecht aan de rotsen van de Alzou-canyon.Deze middeleeuwse site prijkt op de tweede plaats van de Franse bezienswaardige sites.Ze is steeds een vaste doorgangsplaats gebleven op de aloude route naar Compostella.

Meer naar het oosten,verbaast Figeac door de rijkdom van zijn gevarieerd patrimonium, hotels uit de Renaissance, stedelijke paleizen, middeleeuwse steegjes, en natuurlijk het museum Champolion, gekreëerd in het geboortehuis van de Egyptoloog.

Het “Pays Bourain” in de aanzet van de nabije Périgord ( Gourdon ) en de vallei van de Dordogne ( Souillac ) bekoren u steeds meer  door de diversiteit aan landschappen. Het schilderachtige van de rivieren, de tederheid van een eetmaal in een lokaal gasthof of het overvloedige genot van een eetfestijn in een bekend restaurant, dragen bij tot de bekoorlijkheid van de regio.

Tenslotte krijgt u de kans om, tussen december en maart, de “zwarte parel van de Quercy”, ook “zwarte diamant” genoemd, te ontdekken op de markt van Lalbenque op zo’n 20 km afstand van Sauzet.

 
 

Tel : 05 65 36 90 05

 
© 2009 Auberge de la Tour & Ablaze Digital - All rights reserved - About us